ARDA GÜLER İSE TÜRK FUTBOLU DA GÜLER

Pazar akşamı Kadıköy’deki maçta sadece gözleri ve gönülleri dolduran bir performans izlemedik. Türk futbolunun geleceğini izledik.

Kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11’de çıkan Arda Güler’in Hatayspor karşısındaki takdire şayan performansı Fenerbahçe için de Türk futbolu için de umut vericiydi.

Yaşı 16, yeteneği 116, olgunluğu 56 olan Arda Güler bize alt yapıdan futbolcu yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. 

İyi futbolcu olmak, yetenek, teknik ve atletik nitelikler kadar, zihinsel ve duygusal becerilerin de gelişmiş olmasına bağlıdır. İyi futbolcu İlgiyi yönetebilmeli, baskı altında oyun oynama becerisi olmalı, rakibe ve takım arkadaşlarına saygı göstermeli, duygularını yönetebilmeli. İşte tüm bunların öğrenileceği yer alt yapıdır.

Dolayısıyla Arda Güler Türk futbolu için en kârlı ve gelecek vadeden, yatırımın en yüksek geri dönüşünün olduğu alan, alt yapıdan futbolcu yetiştirmek olduğunu gösterdi.

Adeta yıldız kumaşına sahip Arda ve Çağtay gibi yetenekli oyuncularımıza iyi terzilik yapılıp oyunculukları güldürülürse Türk futbolu da güler.

Bu genç yaşında omuzlarına büyük bir yük alan Arda’nın dilerim futbolda uzun ve başarılı bir yolculuğu olsun. Oyunu ile izleyiciye müthiş bir futbol keyfi yaşatan, heyecanlandıran, etkili oyunculuğuna nazar değmesin, yolu açık olsun.

Dün akşam Arda’yı izlerken futbola tekrar heyecanımın yükseldiğini hissettim.

You May Also Like

Ramazan, Paskalya, Pesah ve ekmeğin kutsallığı

Ekmek Savaşı

Kış yaman geçmezse, yaz yavan geçermiş

Gaziantep bir kez daha UNESCO listesinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir