Birkaç güzel haber

Güzel haberler, başarılar, olumlu gelişmeler hayata daha sıkı sarılmamıza, beklentilerimizi iyileştirmemize neden oluyor.

Gaziantepliler olarak son günlerde aldığımız haberler bize moral oluyor, gülümsetiyor, gururlandırıyor…

Ankara’dan abim geldi, evde bir bayram havası modundayız.

Önce Gazişehir Futbol takımımızın süper lige çıkışı ile coştuk.

Bu arada hemen bir dipnot: Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübümüz, Rumen teknik direktör Marius Sumudica ile anlaştı.

Spordaki başarımız Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı ile devam etti. Takımımız Avrupa şampiyonu oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ‘Dünya Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda ödül alan iki Türk belediyesinden biri oldu. İstanbul ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada yaptığı projeler ile ödül aldılar.

Toplu taşıma alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından yılda bir yapılan “Toplu Taşıma Zirvesi” kapsamında yapılan proje yarışmasında, Gaziulaş’ın gerçekleştirdiği “GaziBis’in Toplu Taşıma ile Entegrasyonu” başlıklı projesi ödüle layık görüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin güven tazeledi ve bir kez daha Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

Ve Gaziantep’in Rio başarısı…

Şehrimizin iki güzide Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası, 11. Dünya Odalar Yarışması için Rio’dalar.

Yazıyı kaleme aldığım sırada henüz sonuçları belli olmayan yarışmada Ticaret Odamız “Suriye Masası” projesi ile “Sıra Dışı Projeler” kategorisinde, Sanayi Odamız ise “GSO MEM” projesi ile “Eğitim” kategorisinde finale kaldı.

Odalarımız sunumlarını yaptı, jüri değerlendiriyor, siz bu satırları okurken muhtemelen. Saat farkından dolayı yazıyı yazarken henüz sonuçlar belli değildi ve gazetenin baskıya yetişmesi gerekiyordu.

Ama sonuç ne olursa olsun, Türkiye’den 4 şehrimizden 2 Odanın böyle bir organizasyonda finale kalması, dünyanın öbür ucunda bizi temsil etmesi bile gurur verici. Emeği geçenleri kutluyorum.

Tüm bu başarıları artarak devam ettirecek, bayrağı teslim alıp ilerleyecek olan da gençlerimiz. Bugün ve yarın gençlerimiz üniversite sınavında ter dökecekler. Hepsine başarılar diliyorum.

Dün okullar yaz tatiline girdi… Lütfen çocuklarımıza tatilde de öğrenebilecekleri, tatilde de gelişebilecekleri, tatilde de üretebileceklerini öğretelim. Bunun en kolay yolu kitap okumak. Tabletten, bilgisayardan, telefondan biraz uzaklaşıp kitap okumalarını sağlayalım.

Bu noktada babalara büyük görev düştüğüne inanıyorum. Özellikle bizim gibi babaerkil toplumlarda babanın rol modelliği çok kıymetli. Yazının başında da söylediğim gibi, güzel haberler, başarılar, olumlu gelişmeler hayata daha sıkı sarılmamıza, beklentilerimizi iyileştirmemize neden oluyor. Tıpkı bir baba gibi bizi olumsuzluklardan koruyor.

Tüm babaların babalar günü kutlu olsun.

You May Also Like

Ramazan, Paskalya, Pesah ve ekmeğin kutsallığı

Ekmek Savaşı

ARDA GÜLER İSE TÜRK FUTBOLU DA GÜLER

Kış yaman geçmezse, yaz yavan geçermiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir